Hyppää sisältöön

Kasvuluotain helpottaa arkeasi

Raisioaqua tuo digitaalisen teknologian ja välineet kalankasvatuksen tueksi. Haluamme kehittää kalankasvatuslaitosten toimintaa kestävästi, edistää asiakkaidemme kilpailukykyä ja helpottaa arjen rutiineja. Tähän tarkoitukseen olemme kehittäneet Kasvuluotaimen. Kasvuluotain on helppokäyttöinen sovellus kalojen ruokinnan suunnitteluun ja kasvatustulosten seurantaan.

Käyttö

Kaksi erillistä sovellusta

Kasvuluotain sisältää kaksi erillistä toisiaan tukevaa sovellusta. Toinen on kattava tietokonesovellus ja toinen kätevästi aina mukana kulkeva mobiilisovellus.

Kasvuluotain on helppo ottaa käyttöön. Laitostiedot ja kalasto perustetaan tietokonesovelluksessa. Perustamisen jälkeen tiedot kulkevat mukana mobiilisovelluksessa. Löydät siis aina puhelimestasi tiedot altaan biomassasta ja veden lämpötilasta. Mobiilisovellus antaa päivittäisen ruokintasuosituksen Raisioaquan ruokintataulukoiden mukaisesti. Ruokintalaskuria voit kokeilla ilmaiseksi lataamalla Kasvuluotain-sovelluksen omasta sovelluskaupastasi.

Tietokonesovellukseen tallentuu kaikki tieto ruokinnasta ja kalojen kehityksestä. Kasvatuskauden päätteeksi on mahdollista kirjata sovellukseen myös perkuutulokset. Näin saadaan tietoa rehunkäytöstä ja kasvatustuloksista sekä arvio kasvatustoiminnan tuotosta.

Kasvuluotaimen tietokonesovellukseen

Kehitys

Kohti toiminnanohjaus-järjestelmää

Kasvuluotainta kehitetään jatkuvasti yhdessä kalankasvattajien kanssa. Tälläkin hetkellä kehitteillä on useita uusia ominaisuuksia, ja järjestelmä on hyvää vauhtia kasvamassa kokonaisvaltaiseksi toiminnanohjausjärjestelmäksi.

Haluatko tietää lisää Kasvuluotaimesta?

Jos kiinnostuksesi heräsi, lataa Kasvuluotain-esite alta tai kysy lisää Kasvuluotaimesta Raisioaquan yhteyshenkilöiltä.

Lataa esite

Hyvä apuväline ja rajattomat kehittämismahdollisuudet

”Kasvuluotaimen käyttö oli helpompaa kuin kuvittelin. Altaiden perustaminen on helppoa ja jopa nopeaa ja niiden käyttö selkeää. Sovelluksen käyttö toi diagrammeilla näkyväksi rehuannoksemme suhteessa suositusannokseen.”

”Diagrammien analysointi toi tässä vaiheessa enemmänkin kysymyksiä kuin vastauksia siitä, minkälainen ruokintamalli laitoksellemme oikeasti sopii: tulisiko kalaa prässätä ruokinnalla jossakin vaiheessa suosituksia enemmän vai olisiko tasainen ruokinta paras vaihtoehto? Näille haemme vastauksia sovelluksen lisäkäytöllä. Näen, että sovelluksen lisäkehittäminen on järkevää. Se on jo nyt hyvä apuväline, mutta sen kehittämismahdollisuudet ovat kyllä rajattomat. On ollut hienoa, että omat ideamme kehittämistarpeista on otettu huomioon Kasvuluotaimen kehityksessä.”

– Kari Vääräniemi, Kalankasvatus Vääräniemi

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös klikkaamalla tästä.

Lue lisää meistä

Haku