Hyppää sisältöön

Tuotteet

Nykyaikaiset kalanrehut koostuvat turvallisista ja puhtaista raaka-aineista. Rehut sisältävät pääosin kasviöljyä, kasvivalkuaista, MSC-sertifioidusta silakasta ja kilohailista valmistettua kalaöljyä ja kalajauhoa sekä vitamiineja ja hivenaineita.

Tuotteet

Raisioaqua valmistaa kalanrehuja pääosin kotimaisista raaka-aineista sekä perinteiseen avovesikasvatukseen että kiertovesikasvatukseen. Tuotteemme on jaoteltu eri tuotesarjoihin kalalajien ja kasvatusmenetelmän mukaan. Kaikki kirjolohirehumme ovat ASC-kasvatukseen soveltuvia.

Tältä sivulta löydät tietoa Hercules, Silver, Vital ja Circuit -rehujen lisäksi myös pienpoikasrehuista sekä Grundens-suojavaatteista. Kaikki tuote-esitteemme löydät sivun lopusta.

Tarjonta

Rehujen raaka-aineina käytämme tunnettuja, pääosin Suomesta ja Itämeren alueelta hankittavia raaka-aineita. Tätä viestii myös kalanrehuillemme rekisteröity Baltic Blend® -tunnus.

Raisioaqua valmistaa rehuja eri kalalajeille, joiden erityiset ravintovaatimukset ovat nykyisin hyvin selvillä. Rehumme on erityisesti kehitetty tukemaan kalan kasvatusta pohjoisissa olosuhteissa. Valmistamme myös kiertovesikasvatukseen kehitettyjä rehuja.

Kalojen eri ikävaiheille on omat rehunsa, joiden rasva- ja valkuaiskoostumus muuttuu kalan elinkaaren aikana. Pienpoikasen kasvu on lähinnä valkuaiskasvua, siksi poikasrehujen valkuaispitoisuudet ovat korkeita suhteessa energiaan. Isompien kalojen kohdalla on tärkeämpää täyttää niiden energiatarve, siksi näiden rehujen rasvapitoisuudet ovat korkeampia. Fosfori on kalalle välttämätön mineraali. Pienpoikasen fosforin tarve on luuston kehittyessä isoa kalaa suurempi, joten poikasrehujen fosforipitoisuus on korkea.

Kalanrehujen lisäksi valikoimaamme kuuluvat kehittämämme Kasvuluotain-toiminnanohjausjärjestelmä sekä ammattikäyttöön suunnitellut Grundens-suojavaatteet.

Kirjolohelle, taimenelle ja lohelle

Hercules Kirjolohirehut

Rehujen ravitsemuksellinen sisältö on optimoitu erikokoisille kaloille niiden tarpeita vastaaviksi. Raaka-aineena käytetään pääosin kotimaista, MSC-sertifioidusta silakasta ja kilohailista valmistettua kalajauhoa sekä erilaisia kasvivalkuaisia kuten vastuullisesti tuotettua non-GMO- soijaproteiinia ja kotimaista härkäpapua.

Kasvivalkuaisten sisältämä fosfori saadaan kaloille sulavaan muotoon fytaasientsyymin avulla. Tämän myötä kalankasvatuksen aiheuttamaa fosforikuormitusta on voitu vähentää merkittävästi.

Loppukasvatusvaiheessa kalojen sisältämät EPA- ja DHA -rasvahapot saadaan nostettua Hercules Opti -rehujen avulla sydänterveydelle suotuisiksi. Tämän myötä kasvattajan on mahdollista sopia myös Benella-tuotemerkin hyödyntämisestä kalojen markkinoinnissa.

Hercules kirjolohirehujen alta löytyy kolme erilaista tuotesarjaa.

Siialle

Silver Siikarehut

Silver on erityisesti siialle suunniteltu ympäristöystävällinen rehu. Siikojen ravintotarve poikkeaa kirjolohien tarpeesta, samoin niiden kyky hyödyntää erilaisia rehuraaka-aineita. Nämä on huomioitu rehujen koostumuksessa ja saavutetut kasvatustulokset ovat olleet erinomaisia.

Raisioaqua on ollut siikarehujen kehittäjä jo vuodesta 2005 lähtien, minkä ansiosta siiantuotanto lähti Suomessa kasvuun. Raisioaqua on selkeä markkinajohtaja siikarehuissa Suomessa. Valmistamme siikarehuja aina 1,7 mm rehukoosta alkaen.

Emokaloille (kirjolohi, lohi, siika, taimen)

Hercules Ova ja Silver Ova -rehut

Koko kasvatustoiminta alkaa emokaloista. Siksi Ova-rehujen sisältö on laadittu emojen hyvinvointiin ja hyvään mätituotokseen tähtääväksi.

  • Ova-rehut sisältävät runsaasti kalajauhoa ja kalaöljyä
    • Erinomainen sulavuus ja kalaperäisen raaka-ainepohjan tuomat hyödyt mätiin
    • Ihanteellinen rasvahappokoostumus siirtyy mätiin
  • Erittäin korkea astaksantiinipitoisuus, joka siirtyy emosta mätiin ja suojaa mätiä
  • Mukana myös Vital-hyvinvointirehujen sisältämä lisäainepaketti

Hercules Ova-rehut ovat osoittautuneet myös ylivoimaisiksi taimenen kasvatusrehuiksi. Tämän johdosta suurin osa Suomen taimenen tuottajista käyttää Hercules Ova -rehua päärehunaan.

Taimen poikkeaa syöntikäyttäytymiseltään paljonkin kirjolohesta, Taimen syö kylmemmissä olosuhteissa kirjolohta enemmän ja oireilee herkemmin lämpimissä olosuhteissa. Nämä seikat on otettu huomioon Ova-rehuja kehitettäessä ja ne puoltavat Ova-rehujen käyttöä taimenille jatkuvana ruokintana.

Valmistamme Ova-rehuja erikoistilauksesta aina 2,5 mm rehukoosta alkaen.

Kalan hyvinvointiin tähtäävä erikoisrehu

Vital hyvinvointirehut

Vital-rehut sisältävät erityisen hyvinvointipaketin. Paketin vaikuttavat tehoaineet ovat C- ja E – vitamiini, beetaglukaani, nukleotidit sekä TOP 3™ -tehoaine. Vital-rehun avulla kalat vahvistuvat ja kestävät paremmin mahdollisia stressitilanteita kuten hellejaksoja.

Lue lisää Vital-rehuistamme

Circuit kiertovesirehut

Circuit-sarjan kiertovesirehuissa on huomioitu kalojen perinteisestä kasvatuksesta monella tavalla poikkeavat tarpeet. Circuit-rehuilla saavutetaan hyvät kasvutulokset. Rehujen sisältämillä erikoisaineilla pystytään vaikuttamaan altaiden veden laatuun, suodattimien toimintaan ja siten parempaan allashygieniaan.

Circuit-rehuistamme löytyy neljä eri kalalajeille kehitettyä tuotesarjaa.

Lue lisää Circuit kiertovesirehuistamme

Pienpoikasten alkukasvatus

Muut rehut

Raisioaqua maahantuo kalojen alkukasvatukseen suunnattuja erikoisrehuja. Italialainen Veronesin Ecostart-tuotesarja antaa tehokkaan ja turvallisen alun kalanpoikasen alkutaipaleelle. Vieläkin pienempien poikasten alkuruokintaan valikoimaamme kuuluvat Bernaquan erikoisrehut, jotka on suunnattu erityisesti vaativaan alkukasvatukseen siialle, kuhalle ja sammelle.

Valmistamme itse Raisiossa rehuja 1,2 mm:n rehukoosta alkaen. Kaikkien pienpoikasrehujemme reseptien ideologiana on huolehtia poikasen hyvinvoinnista, joka mahdollistaa kalan hyvän kasvun myös jatkokasvatuksessa.

Lue lisää Ecostart

Lue lisää Bernaqua

Grundens suojavaatteet

Valikoimaamme kuuluvat myös laadukkaat ja ammattikäyttöön suunnitellut Grundens suojavaatteet. Tutustu ajankohtaiseen tarjontaamme ja kysy lisää.

Grundens suojavaatteet 2023

Tuotetiedot ja esitteet

Kaikkien rehujemme ja muiden valikoimamme kuuluvien tuotteiden tuotetiedot ja esitteet löydät alta.

Lue lisää

Haku